Statsrådet Hägglund rasar mot teaterregissörer

Statsrådsbloggens djupt troende religionsreporter Jesus Maria Sangre del Torro berättar om stadsrådet Hägglunds ursinniga utfall mot teaterregissörer, scenarbetare och andra

Inte sedan påven Clemens XIV dagar har en kristen ledare gått till sådan attack mot det skabrösa teaterlivet. Clemens, som satt i den Heliga Stolen i slutet av medeltiden, lät bränna upp ett antal dockteaterarbetare som bland annat hade låtit framställa påven som en liderlig åsna och jungfru Maria som allt annat än oskuldsfull.

Nu när hr Hägglund tänder offereldarna har han dock svårt att finna någon att kasta på grillen. Ingmar Bergman flydde ur riket 1976 efter den ökända polishämtningen på Dramaten, dessutom är Bergman  numera avliden. Liksom Strindberg. Frågan är om Bergman och Strindberg i och med detta befinner sig i den kristdemokratiska ”verklighet” som hr Hägglund gärna åberopar sig på, eller om herrarna i väntan på den yttersta dagen är i någon annan verklighet än den Hägglundska. Bergman och Strindberg har gjort sig kända som banbrytande skildrare av relationers sönderfall, av kärlekens förtvivlade längtan, av familjers splittring och människors sökande efter mening i den frambrytande moderna tiden.  Förslagsvis kan hr statsrådet Hägglund låta kasta några lämpliga böcker på offerbålet, kanske Fröken Julie åtföljt av manuskriptet till Såsom i en spegel. Halleluja!

 http://www.dn.se/nyheter/politik/2.1204/hagglund-skarper-sin-attack-mot-kulturvanstern-1.904054

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: