Statsrådet Tolgfors hukar i skyttegraven

Försvarspolitiken består numera av politik, inte försvar, detta i enlighet med den sk. Borg-Tolgfors doktrinen. Försvarsexperten Sune Stealth förklarar för Statsrådsbloggens läsare.

Ingen har idag en aning om varför Sverige har ett försvar, allra minst regeringen. Därför har man tillsatt statsrådet Tolgfors (m) som försvarsminister. Han har ett förflutet som frireligiös vapenvägrare och begriper absolut ingenting av försvarets verksamhet, materielens funktion eller officerskårens anda och moral. Vilket snillrikt nog gör Tolgfors till en perfekt verkställare av Borg-Tolgfors doktrinen; försvaret är tillför att hålla budgetramarna fastställda av hr Borg. I övrigt ska försvaret upprätthålla den Reinfeldtska statens kärnverksamheter; politisk korrekthet samt lättare underhållning. Det politiskt korrekta består i Pride-paraderande, funderande på värdegrunder, miljövänliga sätt att strida samt i enlighet med den svenska modellen avlönande av 4000 överflödiga gamla befäl. Underhållningen består i paraderande till och från Stockholms slott samt ett kulissartat Flygvapen som service till SAAB.

En märklighet i sammanhanget är att Sverige har ett par hundra soldater i Afghanistan. Dessa sysslar huvudsakligen med att vakta sina egna förläggningar. Emellanåt åker dom en sväng med jeepar också. Detta är det synliga resultatet av tiotals miljarder investerade i det sk. insatsförsvaret.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: