Beatrice Ask får medalj av polisfacket

askJustitieminster Beatrice Ask kommer att tilldelas svenska Polisförbundets förtjänstemedalj i guld för berömliga polisfackliga gärningar. Statsrådsbloggen har tagit del av Polisförbundets motivation till utmärkelsen

Svenska Polisförbundet har sedan polisens förstatligande 1965 bedrivit en mycket framgångsrik kamp för sina medlemmar bästa. Den faktiska arbetstiden för en anställd polisman minskade från 1965 till 1985 med över 30%. Samtidigt ökade antalet polisanställda kraftigt. 

Enda sedan  70-talet har Polisförbundet bedrivit ett intensivt fackligt arbete för att skydda medlemmarna från den tråkiga och jobbiga verkligheten, det som kallas ”yttre tjänst”. Våra medlemmar ska istället få arbeta i kontorsrum, så kallad ”inre tjänst”. Inre tjänst är mycket mysigare än att åka patrullbil, det är nära till kaffeautomaten och man kan lägga upp fötterna på skrivbordet när man blir trött i stussen av sittandet. Idag arbetar majoriteten av Polisförbundets medlemmar i inre tjänst, långt från verkligheten. Detta är en stor seger i den polisfackliga kampen.

Dessutom lyckades svenska Polisförbundet få igenom ett arbetstidsavtal som innebar att de poliser som jobbade i den tråkiga verkligheten normalt sett skulle vara lediga på nätter och helger. Det är ett fackligt snilledrag att dra ner bemanningen till ett minimum när det är som mest att göra.

Vi blev jättesura när polisprofessorn Persson sa att den svenska polisen är latast i Europa. Så nu ska vi också bli akademiker och professorer. Det är man ju när man sitter vid skrivbordet och har inre tjänst.

Vi tycker om statsråd som Beatrice Ask. En minister med mycket makt, litet handlingskraft och som följer gamla hjulspår utan någon förnyelse. Vi har alltid haft bra relationer med både sossar och moderater och allt har alltid varit likadant; mer lön för mindre jobb. Ingen ifrågasätter oss, det är ju vi som är polisen.

Beatrice Ask, ett varmt tack för att Du fortsätter en fin svensk byråkratisk tradition att ösa pengar över polisen utan att kräva något tillbaka. Inte sedan Gunno Gunnmos dagar har polisfacket haft händerna djupare i skattebetalarnas fickor. Brottsligheten bara ökar och vi bara kostar mer pengar. Fortsätt Din fina insats Beatrice och ta emot ett stort, varmt tack från Sveriges starkaste fackförening.

DN

Annonser

2 Responses to Beatrice Ask får medalj av polisfacket

  1. anon skriver:

    det kanske var såhär häxbränning uppstod? bra skrivet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: