Tolgfors dementerar spionrapport

Statsrådsbloggen erfar att försvarsminister Sten Tolgfors (m) ärsten_tolgfors mycket irriterad över att den militära underrättelsetjänsten sagt att det förekommer spionage mot Sverige.

Tolgfors låter meddela att det i enlighet med senaste försvarsbeslut inte finns något spionage mot Sverige, i vart fall inte från länder som ligger nära oss geografiskt. Och definitivt inte från Ryssland, det är fullständigt uteslutet.  Att ryska militära underrättelsetjänsten genom spionage fått tillgång till uppgifter om JAS systemet samt om stealth teknologi för ytstridsfartyg är helt befängt.  Det är självfallet afghanska talibaner som är skyldiga. Det är i Afghanistan som Sverige är hotat, det borde Must också begripa. Gör dom inte det så lägger jag ner Must, skriv det!

Annonser

2 Responses to Tolgfors dementerar spionrapport

  1. […] bloggar som kommenterar: Statsrådsbloggen, Lerdell, […]

  2. Robespierre skriver:

    Bravo Tolgfors ! Skönt med klarspråk och en rakryggad inställning hos en minister. Jfr Anna Greta Leijons kryperi inför SÄPO i bl.a Ebbe Carlsson affären. Det var svagt. Detta klargörande gör mig dock glad och
    är bra för oss skattebetalare, vi kan ju bara ana vilka motiv MUST har haft för sitt uttalande, att göra sig märkvärdiga kan vara ett, att äska mer pengar ett annat. Ser fram emot en debatt om nedläggning av Must.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: