Regeringens Rambo till Afghanistan

Jan Björklund

Sveriges läge i Afghanistan blir snabbt allt sämre. Regeringen har därför beslutat att sätta in Jan Björklund (fp) i striderna. I en exklusiv intervju för Statsrådsbloggen berättar Björklund om det ödesmättade beslutet.

Det här har vi alla gått och väntat på, i synnerhet folkpartiet, säger en gladlynt Björklund. Vi är det enda, riktiga svenska militärpartiet. Moderaterna har ingen försvarspolitik längre, dom har bara Anders Borg. Och Tolgfors, vapenvägraren som blivit försvarsminister. Han är värre än Roine Carlsson, den efterblivne fackpampen som Palme gjorde till försvarsminister på 80-talet.

Jag kommer att införa betyg för alla svenska krigsmän i Afghanistan. IG för undvikande av strid. G för försvarsstrider. VG får man efter att ha genomfört rejäla anfallsstrider. Men MVG, det ger jag bara till dom som aktivt jobbar för att Sverige ska bli en militär lydstat till USA.

Annonser

12 Responses to Regeringens Rambo till Afghanistan

 1. knas skriver:

  Och de svenskar som dör i strid vad kommer du ge de för betyg?

  • Dong skriver:

   Regeringen anser att det inte ingår i regerings politik att svenskar stupar i strid.

   Statsrådsbloggen anser att det är djupt tragiskt.

 2. […] Talibaner…., Regeringens Rambo till Aghanistan, Ta hem de svenska trupperna!, NATO vill förhandla med Talibaner Den före detta danske […]

 3. Så fungerar DEMOKRATIN i Sverige, precis så farsartad är strategin om att hjälpa(Afghanistan) stormakten USA, ingen debatt har förts med svenska folket att vi skall bedriva krig i Afghanistan! Till vilken nytta för flickor och kvinnor?

  Läste artikel i GP om att afghanerna själva önskar civil (muslimsk bakgrund) hjälp. Svenskarna har inte kunskapen om tunga, kulturella, strukturella problem
  i landet.

  • Dong skriver:

   Afghanistan är Carl Bildts arena. Försvarsmakten och Tolgfors verkställer det han vill göra. Varför inte kräva en folkomröstning om Afghanistan?

 4. Lars skriver:

  Den gud inte gav hjärna fick streck ock stjärna.

 5. Bosse skriver:

  deta kanske låter dumt men vaffan har vi me ett land som ligger flera tals mil från oss och sedan skyller vi på att vi har för många utläningar i helvete heller skicka min son min dotter dit va har vi me deras land att göra dom har sin kultur sin tro o allt möjligt..de e såååå jääävla onödig bör inte vi sätta in dessa underbara killar o flickor i nåt bättre än att skicka dom till döda fy skäms på oss svenskar som håller med om att vi ska leka cowboys med amrikaner.så jävla idiotisk helt enkelt.

  • Dong skriver:

   Nu ska Sverige leka i storpolitiken. Att blodet skvätter, det bryr sig inte makthavarna om. Dom har ju makten och gör som dom vill. Giv akt, medborgare och lyd!

  • Lars skriver:

   Du har så rätt Bosse… Hur grabbarna i regeringen handskas med en massa döda soldater det kan bara tiden utvisa… Dong nä här har du en som inte ,är om du ursäktar så trött på Borgerlighetens förträfflighet…. politikernas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: