Borg i Ohlychock

Finansminister Anders Borg (m) är i chock över Lars Ohlys (v) sommartal där Sverige påstås ha blivit mer orättvist. I ett utkast till pressrelease går Borg till motangrepp. anders-borg_redigerad

Jag har själv bestämt över statens finanser sedan jag blev finansminister och vet vad jag pratar om. Det är ett fullständigt missförstånd att Sverige skulle ha blivit mer orättvist bara för att de rika blivit rikare och de fattiga fattigare. Självfallet gynnas Sverige av att de rika får mer pengar, det fattar väl vem som helst. Då kan dom köpa flera bilar, ge mer dricks på krogen och plastikoperera sig mera. Då blir det fler jobb, även åt fattiglapparna som kan bära ut champagne, putsa fönstren i Porsche-hallarna och ta reda på späcket när överklassdamerna fettsugit sig.  Och Lars, att kvinnor ofta har slitsamma låglöneyrken, det är väl ändå deras eget problem. Dom får väl göra karriär, som jag har gjort!

 

Annonser

9 Responses to Borg i Ohlychock

 1. sokrates skriver:

  Håller med Borg…
  Hur skall vi kunna återgå till 1700 talet om vi inte ser till att kvinnorna stannar hemma?
  Då blir ju killarna med örhängen samt långt hår ”väldigt” populära på krogarna…

 2. Nizze W skriver:

  I Herr Ohlys land finns inte 98% av befolkningen.
  Han pratar alltid om de rikaste 1% och de fattigaste 1%, han pratar smörja. Ohlys är en förklädd diktator, förklädd med ett falskt leende. Han är i det långa loppet lika farlig som Hamas, Islam, Nazismen eller sin egen usla kommunism.

  Borg är skärpt och kan sina saker, men när skall folket förstå vilken otrolig regering vi haft under detta blåsväder.

  Mardrömmen är att Mona stödd av Ohly skulle hanterat denna kris, då kan man snacka om KRIS!! Alla skulle få mer bidrag, ,iljardena skulle rulla iväg till dom som röstade på s+v. Hemska tanke….

  • Anders skriver:

   en annan mardröm skulle kunna vara att Obama stödd av Kina hanterar denna kris genom att trycka dollarsedlar. Alla bolag skulle plötsligt vara uppköpta av kinesiska företag(typ Geelys köp av Volvo), dollarn skulle krascha och miljarderna skulle rulla iväg till dom som redan äger världen. Litet fakta: 1% av jordens människor äger 40% av jordens tillgångar. Denna lilla grupp kallas HNWI (high net worth individuals) och har 37 biljoner USD i tillgångar, dubbelt så mycket som för tio år sedan. För tydlighets skull: jag är definitivt inte kommunist. Eller för den delen någon annan form av extrempolitisk person. Men jag tvekar inte att driva med maktmänniskor, därför att det är i grunden osunt att ge bort sin frihet till någon annan (makthavare), om det inte är absolut nödvändigt. Klarspråk om kommunism: jag anser att Kinas politiska system är världens idag värsta terrorvälde, sett till antal människor som aktivt förtrycks. Det är ett svineri utan like att frihetsberöva och tortera människor för att dom inte tycker som det regerande partiet.

   • Ammar skriver:

    Inte ens borgare anser väl att Kina idag är kommunistiskt?
    Kommunsimens ideologi handlar just om det du skriver om, att folkt inte ska överlämna makten till makthavare, utan att de själva ska deltaga i styret och planeringen av samhället.

   • Anders skriver:

    Hmm, makthavarna i Kina kallar sig för kommunister, men dom kanske inte fattar själva vilket parti dom tillhör? Skämt åsido, jag bryr mig inte om vad olika makthavare kallar sig, dom får kalla sig vad dom vill för det spelar absolut ingen roll. Omänsklig brutalitet är lika förödande oavsett färgen på flaggorna. Ett land som driver koncentrationsläger där polisläkare hackar ut inre organ på fångar och säljer på sjukhus och där man torterar människor genom våldtäkter och elchocker, det landet ska kritiseras vare sig dom är kommunister eller något annat.

    Det räcker inte längre med att dyrka sin egen politiska rörelse och hata alla andra. Det har mänskligheten sysslat med i olika former i årtusenden och det har bara lett till förtryck och blodbad och mera hat. Nu handlar det om att var och en av oss, själva och självmant, utan kungar, partiordföranden, idoler, heliga partiprogram eller annan meningslös smörja, tar 100% ansvar för vilka vi är, hur vi lever och framförallt, hur vi är mot våra medmänniskor. Det är inte fråga om vare sig proletariatets eller kapitalets diktatur, det är fråga om slutet på all jävla diktatur. Och det kan bara ske genom att vi helt och fullt tar ansvar för vilka vi är. Blir vuxna till slut, utan kyrkor och partier, dogmer och sagor.

  • Ammar skriver:

   Alvarligt talat, vilken smörja du skriver!
   Vad grundar du jämförelsen mellan Ohly och Hitler på?
   När Ohly talar om de rikaste 1%:en så vill han belysa att det är dessa parasiter som tack vare det kapitalistiska systemet kan leva på oss andra. Tyvärr har han och v kommit allt längre ifrån slutsatsen att det krävs klasskamp för att utjämna klyftorna (och i slutändan avskaffa dem?).

 3. Lars skriver:

  Driv på härligt.

 4. illusionen skriver:

  Blir vuxna till slut, utan kyrkor och partier, dogmer och sagor!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: