Bildt hävdar feminism

Utrikesminister Carl Bildt (m) går till angrepp mot en debattartikel i SvD där han av Carina Hägg (s) utmålas som oengagerad i de iranska kvinnornas situation. Bildt yngreStatsrådsbloggen kan presentera ett exklusivt utdrag ur utrikesministerns röstblogg.

[Voiceblog, direct transcript]

Naa, då var det dags igen. Carrrina Hägg, socialistkvinna, vågar påstå att jag glömmer kvinnors rättigheter. Fakta taaalar motsatt språk. Så snart jag blev utrikesminister lät jag tillsätta två stycken av dessa kvinnor. Cecilia Stegö Chiló och Maria Borelius fick anställning som statsråd. Innan dess var de anställda av mig. Skulle jag glömma bort mina kvinorrr? Bah! Att dessa kvinnor inte har vett och kompetens att sköta jobbet, ska jag lastas för det? Vad gäller perrrsiska kvinnor så är de nöjda och tillfreds som de har det, inget trrrams där inte. Naaa, av lätt insedda skäl är det Carrrina Hägg själv som känner sig bortglömd av adelsherrrar som mig. Kallas projektion, Carrrina.

Annonser

3 Responses to Bildt hävdar feminism

  1. Hanna skriver:

    Carina H har väl rekordet i antal interpellationer och motioner och de är dessutom till 100 % ur kvinnors synvinkel.

  2. Anders skriver:

    Ja, man kan göra sig en karriär på all möjlig dårskap och överdrift. Calle Bildt själv kickstartade karriären som krigshetsare på 80-talet. Det visade sig senare att de sovjetiska ubåtarna han gormade om var sälar, minkar och troligen (vilket är oerhört märkligt) NATO-ubåtar. Calle B; Sveriges störste politiske trixter? Vem vet…

  3. Johan skriver:

    Inte för att jag har några känslor för Carl Bildt, men Anders kommentar ovan får väl ändå sägas var lite väl förenklande. Vi kan börja med U137. Det är svårt att resonera bort den som en mink eller en NATO-ubåt. Vidare var ju inga av de ubåtar som klassificerades som säkra ubåtar vid till exempel Hårsfjärden klassificerade utefter det så kallade typljudet som skulle kunna vara minkar. Alltså, ubåtar har kränkt våra vatten och åtminstoen en av dem var Sovejtisk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: